OPLOSSINGEN VOOR INDUSTRIE

INDUSTRIE ISOLATIE MET POLYURETHANSCHUIM

De progressieve ontwikkeling van de industrie gaat gepaard met bepaalde vereisten. Alle grote en kleine fabrieken, alsook elektriciteitscentrales en energiecentrales, vereisen speciale bescherming. Duurzame industriële isolatie die tegelijkertijd energie-efficiënt is, is de sleutel tot een goede bescherming van gebouwen en hun elementen. De door de fabrikanten van isolatiematerialen vastgestelde normen worden voortdurend verhoogd. Industriële isolatie moet voldoen aan de hoogste criteria, duurzaam en veilig zijn, uitstekend beschermen tegen invloeden van buitenaf en voldoen aan strenge milieunormen. Deze voorwaarden vormen de basis voor een perfecte isolatie.

Isolatie van tanks en pijpleidingen

Pijpleidingen en tanks vormen één van de meest voorkomende en meest belangrijke elementen van industriële faciliteiten en energiecentrales. De taak van pijpleidingen is de overdracht van allerlei media, die energiedragers zijn. De warmte, of kou, van de stof die wordt getransporteerd via pijpleidingen is een energiedrager. Goed ontworpen pijpleidingen en tanks vereisen tevens een goede isolatie, de het energieverlies tijdens opslag of transport van het materiaal minimaliseert. De isolatie van pijpleidingen en van tanks is essentieel voor een goede werking van de industrie.

Isolatie van koelinstallaties en industriële installaties

Industriële isolatie is standaard in de technologie van het uitvoeren en beschermen van technologische elementen die gebruikt worden in de industrie. Een zeer belangrijke industrietak is de productie en opslag van voedsel. De voedingsindustrie vereist uitstekende koelinstallaties. De isolatie van industriële installaties moet feilloos zijn uitgevoerd en daarom garanderen een goed geselecteerd isolatiemateriaal en een goede uitvoering van de isolatie minimaal energieverlies en dus betere prestaties.

Isolatie met polyurethaanschuim

Er zijn al heel veel oplossingen op het gebied van industriële isolatie. Tegenwoordig hebben ingenieurs een hele brede waaier aan isolatiematerialen tot hun beschikking. De belangrijkste en meest gebruikte isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, schuimglas en polyurethaanschuim. Uit een vergelijking van alle isolatiematerialen blijkt dat polyurethaanschuim de beste resultaten en duurzaamheid geeft, wat dit materiaal de meest effectieve thermische isolator maakt.

Het belangrijkste voordeel van de toepassing daarvan is:

  • chemische resistentie voor meeste organische oplosmiddelen
  • hooge mechanische weerstand
  • hele lage waterabsorptie
  • neutraal voor mens
  • niet gevaarlijk voor omgeving
  • lage soortelijke massa
  • geluidsdempend
Industrie isolatie - Bedrijf Thermal-Tech

Gespoten schuim zwelt onmiddelijk en verhard, plakt aan het oppervlak en dicht alle kieren. In vergelijking met andere technologieën, is ontstaan van thermische bruggen bij deze technologie tot het minimum beperkt.

We bieden industriele isolatie met schuim PUR aan, op:

  • reservoirs
  • pijpleidingen
  • koel- , en industriele instalaties
Industrie isolatie - Bedrijf Thermal-Tech
Industrie isolatie - Bedrijf Thermal-Tech