SPUITISOLATIES

opslagruimte voor groente en fruit- koelkamers- bijgebouwen, bv. isoleren van kippenhok

Dichte cel spuitschuim verstijft de constructie. Het is windbestendig. Polyurethan als dichte cel isolatiemateriaal vormt een luchtscherm en een isolatie dampscherm. Voor spuitschuim wordt in laatste jaren in Polen steeds meer interesse getoond, vooral bij de eigenaren van bijgebouwen: kippenhokken, varkenshokken, veeschuren, paardehoken, alsook van agrarische gebouwen: koelkamers, opslagruimtes voor groente en fruit. Waarom? Omdat vooral zij naar energie effectiviteit en naar voor hygiëne onderhoudsvriendelijke gebouwen opzoek zijn, in verband met uitgevoerde isolatie (hygiëne). Er bestaat geen betere materiaal voor thermo- modernisering van oude hallen, aanpassing van hallen, kippenhokken, van bouwsteen opgebouwde opslagruimtes of koelkamers KL. Spuitmethode met dichte cel schuim PUR verwijdert alle onvolkomenheden op schoten, zoals: gaten, barstingen, of gebrek aan isolatie materiaal- vooral te zien in kippenhokken of koelkamers, waar isolatiemateriaal oxideerd, of wordt beschadigd door knagdieren. Polyurethanschuim staat garant voor snele terugverdiening van investeringskosten. Let op: eindprodukt is afhankelijk van de instalateurs.

Een afdichtingslaag van de isolatie is een onmiskenbare voordeel van spuitisolatie met harde polyurethanschuim. Ons bedrijf maakt voor isolatie van opslagruimtes en koelkamers gebruik van harde polyurethanschuim met dichte cel structuur, wat betekent een bellemering van gasstroom door de structuur van polyurethanschuim (voorbeeld aanpassing: gasdichte koelkamers). Hoewel er ook, net als bij andere materialen, een afbraak van materialen door veroudering van de materialen plaatsvindt, wordt het gebruik van juiste isolatie dikte een duurzame en doeltreffende gasscherm. Conform onze ervaring heeft een laag van 50 mm voldoende dikte. Daarom past ons bedrijf bij de uitvoering van gasdichte kamers een diktelagen niet duner dan 50 mm aan.

ISOLATIE BIJGEBOUWEN- bv.- WARMTE- ISOLATIE KIPPENHOK

Uit de door deskundigen gemaakte inschatingen wordt er opgemaakt dat ongeveer 40 % van energieverlies in bijgebouwen , o.a. kippenhoken, ganzenhoken, kalkoenhoken gebeurd als gevolg van luchtstroom. Het is te zien vooral aan de naden tussen polystyreen hardschuim, welke aan de dak van bijgebouw zijn gevestigd, aansluitingen van elleboog wand met de dak, ventilatieranden, bevestiging verlichting, afwerking van de dak.

Traditionele polyurethanschuim laag van 50 of 60 mm is hard, opgevuld door kleine gasdeeltjes, welke een gelijkwaardige uitwerking heeft als gas, gebruikt voor uitwerking van ramen in eengezinswoningen. Daardoor wordt er luchtinfiltratie belemmert. Spuitisolatie met polyurethanschuim dankzij de wijze van aanbrengen van het materiaal, voorkomt het ontstaan van termische bruggen. Spuitschuim is een doeltreffend methode om gasen en geuren te weerhouden- nodzaakelijk in koelkamers en opslagruimtes voor groenten en fruit.

Spuitisolatie met polyurethanschuim
Spuitisolatie met polyurethanschuim
Spuitisolatie met polyurethanschuim
Isolatie kippenhok